Milorad Dodik zabranjuje pričanje viceva o Muji i Hasi u Republici Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je prosvjed ministru vanjskih poslova BiH Zlatku Lagumdžiji zbog toga što se u posljednje vrijeme sve češće pričaju vicevi s bošnjačkim akterima, najčešće, Mujom, Hasom i Fatom.

Dodik viceve o Muji i Hasi smatra “bošnjačkim provokacijama” i “apsolutno neprihvatljivima”, a najveći mu je problem što pričanje viceva nije usaglašeno “sa svim stranama u BiH”.

“Ovim se postupkom ponovno potvrđuju moja stalna upozorenja u kojima navodim da predstavnici bošnjačkog naroda ovakvim jednostranim pričanjem viceva ne žele graditi zajedničku BiH” – naveo je Dodik u pismu Lagumdžiji.

Prosvjedovala je i glavna oporbena stranka u BiH, Srpska demokratska stranka (SDS), koja pričanje viceva s isključivo bošnjačkim akterima naziva “ratno-propagandnim performansom”.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u najkraćem će roku u skupštini Republike Srpske zatražiti zakon kojim se zabranjuje javno pričanje viceva o Muji, Hasi i Fati, a umjesto njih se preporučuju “stara srpska imena” – Slobodan, Ratko i Biljana.

U raspravu su se uključili i svi HDZ-ovi u BiH, točnije njih 16 (slovima: šesnaest) zajedničkom izjavom u koju traže uvrštavanje hrvatskih imena u viceve susjedne nam države, primjerice: Ante, Franjo i Jadranka.

Buka

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login