Mercator preuzima Konzum i Velpro u BiH!

Nakon svih analiza uočeno je da je Mercator prepoznatljiviji, da je imao više uspjeha i da daje sigurnost da će i u BiH nastaviti dobro poslovanje i zato se vraća u maloprodajne lance u BiH, saopćeno je danas nakon sastanka koji je vanredni povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak održao sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem.

Mercator će tako preuzeti Konzum i Velpro u BiH.

“Većina proizvodnih kompanija u BiH posluje veoma stabilno. Dvije kompanije posluju s relativno dobrim, ali ne zadovoljavajućim kompanijama, to su Konzum i Velpro. Taj problem ćemo riješiti tako što ćemo vratiti brend Mercator. Mercator će preuzeti i sve dobavljače na sebe, preuzet će sve zaposlenike i na taj način ćemo napraviti restrukturiranje svih obaveza za dobavljače i dati sigurnost radnicima za njihova radna mjesta”, kazao je Ramljak.

Iako odluka još uvijek nije definitivno donesena, Ramljak smatra da je ovo najbolje rješenje i da se stvari razvijaju u tom pravcu.

“To je plan koji sam ja detaljnije iznio pred Vijećem ministara BiH i koji su oni pozdravili. Moram naglasiti da je ovo plan, mi još nismo donijeli definitivne odluke, na njima se još radi. Mercator ima svoj kreditni odbor koji mora prezentirati pred svojim kreditorima, a i Agrokor plan o uvođenju brenda Mercator mora prezentirati svom vjerovničkom vijeću”, kazao je on.

BiznisInfo

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login