Marko Pavić: DNS se ne predaje lako, o koalicionim partnerima nakon glasanja o “Ljubiji”

Lider DNS-a Marko Pavić došao je danas u Narodnu skupštinu RS-a gdje je razgovarao sa svojim zastupnicima, a koji se, kao što je poznato, protive prodaji RŽR “Ljubija” izraelskoj kompaniji.

Pavić je još jednom podvukao da će DNS tokom glasanja biti protiv ovakvog prijedloga odluke Vlade RS-a, te naglasio da će “svim sredstvima braniti interese rudnika, Prijedora i Republike Srpske”.

– Mi u DNS-u i Prijedoru se ne predajemo tako lako – istakao je Pavić.

On je posebno kritikovao Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS-a zbog prijedloga odluke o prodaji 64,9 posto kapitala rudnika, a koji je upućen u parlamentarnu proceduru.

– Krivac za svu gužvu je Ministarstvo industrije RS-a. Njihov prijedlog da se rudnik proda Izraelcima nije identičan obrazloženju, jer se bez saglasnosti “Mittala” ništa ne može prodavati – kazao je Pavić.

Ocijenio je da je “Israeli investment group” nekredibilna kompanija, koja nije zainteresovana za kopanje rude.

– DNS nikada nije rekao da glasa za “Mittal”, nego da nećemo dopustiti da se RŽR “Ljubija” proda izraelskom fondu – rekao je Pavić.

Na pitanje na koji način će suprotni stavovi koje imaju sa koalicionim partnerima SNSD-om i SP-om utjecati na njihove odnose, Pavić je kratko prokomentarisao: “Lako je odlučiti o koalicionim partnerima poslije glasanja”.

Faktor

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login