Mamić uskoro na Interpolovoj potjernici

Osječki sud izdao je nalog za raspisivanje domaće i međunarodne potjernice za Zdravkom Mamićem, jednim od čelnih ljjudi fudbalskog kluba Dinamo.

Kako navodi hrvatski RTL, izdat je i poseban nalog za EU.

Mamić je prošle sedmice osuđen na šest i po godina zatvora za izvlačenje novca iz tog fudbalskog kluba. Ali presudu nije saslušao u sudnici u Osijeku, jer je dan ranije otišao u Međugorje u BiH.

Mamić je osuđen zbog štete nanijete Dinamu u iznosu od 15,5 miliona evra i za utaju poreza od 1,2 miliona. On se tereti da je to učinio transferom hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena.

Uz Mamića su za krađu iz Dinama osuđeni njegov brat Zoran, direktor Hrvatskog fudbalskog saveza i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar.

Zdravko Mamić je osuđen ukupno na šest i po godina zatvora, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, Milan Pernar na četiri i dva meseca, a Damir Vrbanović na tri godine. Pored toga, oduzeta im je i stečena materijalna korist.

Sud je presudio i da Mamić mora da vrati oko sedam miliona evra, a novac sa računa će mu se skinuti kada presuda postane pravosnažna.

Mamić međutim ne namjerava da se vrati u Hrvatsku, jer ima i državljanstvo BiH, a ta zemlja je sopštila da nema osnova da izruči svog državljanina.

(Nezavisne)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila