Lubenicom protiv viška kilograma i celulita

Sezona lubenica počinje. Ova ukusna ljetnja poslastica u sebi sadrži najveći procenat vode (90%), što ih čini izvrsnim antioksidansom i namirnicom koja je idealna za dijetu. Osim što ćete unjeti dovoljno tečnosti u organizam, dobijate i veliku dozu vitamina i minerala.

Prednost je i što će vas osvježiti bolje od bilo kog napitka. Zahvaljujući diuretičkom dejlovanju, lubenica je idealno voće koje je odličan saveznik u borbi protiv viška kilograma, ali i borbi protiv celulita.

Visoka koncentracija vlakana, sladak ukus, a malo kalorija dobra je alternativa za visokokalorične deserte, koja će vas dugo držati sitim. Sok od lubenice jača imuni sistem, jer ima mnogo kalijuma i vitamina A, C i B6, fosfora i magnezijuma. A još jedan bonus je visoka koncentracija beta karotena koja će vas cijelog ljeta štititi od opekotina.

Idealan recept za osvježenje

Potrebno je:
lubenica
limeta
nana

U blender ubacite komadiće lubenice bez sjemenki i narendajte koru limete, zatim sve izblendirajte.

Služite sa kockicama leda i svježim listovima nane. Ovaj idealan spoj će postati vaš omiljeni napitak u borbi protiv vrućine. Nema sumnje da će nam lubenica biti omiljeno voće ovog ljeta!

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login