Lubenicom protiv viška kilograma i celulita

Sezona lubenica počinje. Ova ukusna ljetnja poslastica u sebi sadrži najveći procenat vode (90%), što ih čini izvrsnim antioksidansom i namirnicom koja je idealna za dijetu. Osim što ćete unjeti dovoljno tečnosti u organizam, dobijate i veliku dozu vitamina i minerala.

Prednost je i što će vas osvježiti bolje od bilo kog napitka. Zahvaljujući diuretičkom dejlovanju, lubenica je idealno voće koje je odličan saveznik u borbi protiv viška kilograma, ali i borbi protiv celulita.

Visoka koncentracija vlakana, sladak ukus, a malo kalorija dobra je alternativa za visokokalorične deserte, koja će vas dugo držati sitim. Sok od lubenice jača imuni sistem, jer ima mnogo kalijuma i vitamina A, C i B6, fosfora i magnezijuma. A još jedan bonus je visoka koncentracija beta karotena koja će vas cijelog ljeta štititi od opekotina.

Idealan recept za osvježenje

Potrebno je:
lubenica
limeta
nana

U blender ubacite komadiće lubenice bez sjemenki i narendajte koru limete, zatim sve izblendirajte.

Služite sa kockicama leda i svježim listovima nane. Ovaj idealan spoj će postati vaš omiljeni napitak u borbi protiv vrućine. Nema sumnje da će nam lubenica biti omiljeno voće ovog ljeta!

Nezavisne

Lim profi, Prijedor Panta Rhei, masazno-kozmeticki studio, Prijedor Pogrebno Iris