Lopov pokušao da ukrade automobil, ali ga nije znao pokrenuti

Naime, on je prošle subote u Austinu napao vozača Bolta EV koji je bio parkiran i ušao mu u automobil. Iako je vozač na početku pružao otpor, kada je napadač razbio staklo i postao još agresivniji, vlasnik vozila zaključio je kako se ne isplati poginuti zbog njega te je izišao i mjesto prepustio Patricku.

Nakon što je neko vrijeme proveo u automobilu, nespretni je lopov istrčao vani i počeo bježati, ali nije daleko stigao jer je situaciju pratio muškarac koji je pritrčao u pomoć vozaču i pokušao “uhvatiti” Patricka.

Prema policijskom izvještaju, razlog zbog kojeg je lopov pobjegao iz automobila bio je taj što ga nije znao pokrenuti, a vlasnik Bolta EV policiji je rekao kako je riječ o vozilu na koje se ipak treba navići.

Na stranici Electrek specijaliziranoj za teme o električnim vozilima kažu kako je Bolt EV jednostavno pokrenuti, ali problem je možda bio što je za pomicanje ručice mjenjača potrebno pritisnuti jednu tipku sa strane mjenjača.

Protiv 28-godišnjeg Coryja Allena Patricka podignuta je optužnica za pljačku s fizičkim napadom, za šta se u Teksasu može dobiti zatvorska kazna u trajanju od čak 20 godina.

Klix
Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila