Leglo zaraze: pet stvari koje svakodnevno koristimo, a uvijek zaboravimo da očistimo

Daljinski upravljač

Ovaj predmet smatra se jednim od najprljavijih u skoro svakom domaćinstvu, što baš i ne čudi. Postoje brojni načini pomoću kojih prljavština i klice dospijevaju na daljinski upravljač, zato se čišćenje tog predmeta ne smije zanemariti.

Srećom, nije potrebno puno vremena i napora da se daljinski očisti. Dovoljno je da ga prebrišete maramicama za dezinfekciju.

Prekidači za svjetlo

Još jedna stvar na koju često zaboravimo, a koja se smatra jednom od najprljavijih u našim domovima je prekidač za svjetlo. Uz daljinski, prekidači su ti koje jako često dodirujemo i tako prenosimo prljavštinu i klice.
Zato bismo jednom nedjeljno trebali da ih očistimo s dezinfekcijskim sredstvom.

Kanta za đubre

Često promijenimo kesu za đubre, a ne sjetimo se da bismo trebali da operemo prvo kantu. Ujmesto toga, samo stavimo novu kesu i više ne razmišljamo o tome. Ali, kanta za đubre nikako ne bi smjela biti zaboravljena tokom čišćenja kuće.

Zato s vremena na vrijeme temeljno “okupajte” kantu za đubre, a između toga češće mijenjajte kese za smeće i ako je zaprljate, odmah to područje očistite.

Četke i češljevi za kosu

Pravilna briga o četkama i češljevima za kosu važnija je nego što mislimo. Takva briga podrazumijeva da nakon svakog korištenja uklonimo dlake koje su se našle na njima, i da ih jednom mjesečno sa makazama isiječete one vlasi koje su ostale zapetljane i koje se mogu tako lako ukloniti.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login