Konzum BiH: Stižu milioni, a u septembru Merkator

“Konzum BiH” biće dokapitalizovan sa 68,7 miliona KM posredstvom društava “Ledo” iz Čitluka i “Sarajevski kiseljak”, na šta je danas dalo saglasnost privremeno vijeće povjerilaca kompanije “Agrokor”.

Vijeće povjerilaca podržalo je i odluku da “Agrokor” obezbijedi “Konzumu BiH” svježu likvidnost u iznosu do 29,7 miliona KM, saopšteno je iz “Konzuma BiH”.

Ove odluke donesene su u namjeri da bude podržan proces transformacije i dalje stabilizacije poslovanja “Konzuma BiH”.

Odlukama se obezbjeđuje budućnost “Konzuma BiH” koja podrazumijeva očuvanje više od 3.700 radnih mjesta i plaćanje potraživanja dobavljača, na dobrobit ukupne privrede BiH.

Današnje odluke su na dobrobit zaposlenih, dobavljača, ali i brojnih kupaca koji, zahvaljujući “Konzumu BiH”, a uskoro ponovo i “Merkatoru”, imaju najširi mogući izbor kupovine po najboljim cijenama, navodi se u saopštenju.

“Agrokor” u cijelosti podržava strategiju “Konzuma BiH” za stabilizovanje poslovanja i današnjim odlukama je pokazao da je spreman dati punu podršku daljem razvoju kompanije.

Na ovaj način otvoren je put da “Merkator” preduzme potrebne korake kako bi bio realizovan plan u okviru kojeg ova kompanija tokom septembra vraća 83 sadašnje trgovine “Konzuma BiH” pod brend “Merkator”.

Razdvajanjem “Konzuma BiH” i “Merkatora” počinje nova strategija “Konzuma BiH” koja će još više biti prilagođena potrebama i navikama potrošača, a sve s ciljem postizanja što boljih poslovnih rezultata.

“Konzum BiH” će se, u okviru buduće poslovne strategije, fokusirati na trgovine male i srednje veličine.

Buka

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login