Kontrola zdravstvene ispravnosti sladoleda

Inspekcija za hranu je u proteklih nekoliko dana izvršila vandrednu kontrolu zdravstvene ispravnosti sladoleda na području grada, tako što je uzela uzorke sladoleda sa 15 prodajnih mjesta, kako bi se utvrdila ispravnost sladoleda.

“Ispitivanje je izvršeno u Veterinarskom institutu RS “Dr Vaso Butozan” i Institutu za javno zdravstvo. Prema dobijenim rezultatima analiza i superanaliza, utvrđeno je da je ispitivani sladoled zdravstveno ispravan. Inspekcija za hranu će i narednih dana intevizirati kontrole nad proizvodnjom i prometom lako kvarljive hrane, kao i sezonske robe, prije svega voća i povrća, a sa ciljem zaštite zdravlja potrošača”, rekli su u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Sezonska prodaja sladoleda, odnosno prodaja sladoleda van poslovnih prostorija u ljetnom periodu, kako točenog sladoleda tako i sladoleda na kugle, na području Grada Banja Luka je sve učestalija, i zbog toga je Inspekcija za hranu pojačala kontrolu higijenskih uslova prodaje sladoleda, i ona se vrši svakodnevno.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login