Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica koje vode prema izletištima, gdje je promet vozila pojačan. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima.

Zbog radova na sanaciji klizišta jednom trakom saobraća se na autoputu A-1 dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (kod tunela Igman) i Kakanj – Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnom putu M-18 Simin Han-Priboj (na lokalitetu Banj Brdo). Apelujemo na vozače da na ovim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj, od 8 do 17 sati, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, kao i na magistralnom putu M-17 Jablanica- Potoci, gdje se zbog sanacije kolovoza saobraćaj odvija jednom trakom naizmjenično .

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnom prelazu Bosanski Brod-Slavonski Brod gdje se trenutno na ulazu u našu zemlju čeka do 1 sat. Radovi se izvode i na graničnom prelazu Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovom graničnom prelazu povremeno saobraća usporeno. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta .

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login