Kino Kozara prikazuje: Od 11.01. do 17.01. “Vampirko 3D – sinhronizovan” i “The post”

Film – Vampirko 3D – sinhronizovan
Termin – 11.- 17.01. u 18.00
Cijena ulaznice – 4 KM
Trajanje – 83 minuta
Žanr – Animirani
Originalni naziv filma – The Little Vampire 3D
Glavne uloge – Rasmus Hardiker, Amy Saville, Jim Carter
Režija – Richard Claus, Karsten Kiilerich

Omiljeno štivo dječaka Antona jezive su priče, osobito o vampirima. No, dobio je priliku upoznati pravog pravcatog mladog vampira Rudija i njegovu sestricu Anu.
Rudi se pokazao kao drag i ljubazan, a najveću zapetljanciju u cijeloj priči izazvali su pokušaji Antunovih roditelja da upoznaju njegovog prijatelja. Ali kako objasniti neobičnosti vezane uz Rudija – otrcani crni plašt koji nikada ne skida, zašto dolazi u sitne noćne sate i zašto stalno rukom pokriva usta.

The Post - Kino Kozara prikazuje: Od 11.01. do 17.01. "Vampirko 3D - sinhronizovan" i "The post"

Film – Novine
Termin – 11.- 17.01. u 20.00
Cijena ulaznice – 4 KM
Trajanje – 115 minuta
Žanr – Drama, biografija
Originalni naziv filma – The Post
Glavne uloge – Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie
Režija – Steven Spielberg

Dvoje najslavnijih glumaca svoje generacije, trostruka Oscarovka Meryl Streep i dvostruki Oscarovac Tom Hanks po prvi put zajedno u političkoj drami Stevena Spielberga. Radi se o istinitom događaju i aferi “Pentagon Papers”, odnosno ulozikoju su u njoj odigrale novine.
Radnja je usredotočena na objavu pentagonskih dokumenata u Washington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o Vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva odbrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Ellsberg dostavio novinarima.
Dvostruki Oscarovac Tom Hanks igrat će ulogu urednika Washington Posta Bena Bradleeja, a trostruka Oscarovka Meryl Streep ulogu glavne izdavačice novina Kay Graham, koja je vodila sudski spor s vladom u trenutku kada je predsjednik SAD-a bio Richard Nixon.

ASHA prodaja vozila Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor