Kazne za pištolj bez dozvole do 1.500 KM

Vlasnicima oružja za ličnu bezbjednost koji do 30. juna nisu podnijeli zahtjev za zamjenu nevažećeg oružnog lista biće izrečena novčana kazna u iznosu od 1.200 do 1.500 KM, kao i zaštitna mjera oduzimanja oružja. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ističu da je na Narodnoj skupštini RS odluka da li će doći do produženja roka za zamjenu oružnih listova.

“Rok za zamjenu isteklih oružnih listova koji je definisan Zakonom o izmjenama Zakona o oružju i municiji RS istekao je 30. juna ove godine, a na osnovu kojeg su svi građani koji posjeduju oružje za ličnu bezbjednost (pištolji i revolveri) trebalo da izvrše zamjenu oružnih listova kojima je istekao rok važenja”, navodi Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUPa RS.

Podsjeća da je prvobitni rok za zamjenu oružnih listova bio kraj prošle godine, ali na zahtjev stanovnika koji nisu na vrijeme izvršili svoju zakonsku obavezu šansu za to dobili su do kraja juna. “Trenutno nismo u mogućnosti da damo podatke o broju zamijenjenih, odnosno nezamijenjenih oružnih listova, jer nisu završeni svi upravni postupci po podnesenim zahtjevima i u toku je prikupljanje podataka sa terena”, naveli su iz MUPa RS.

Do kraja prošle godine Ministarstvu unutrašnjih poslova RS podneseno je 21.827 zahtjeva za zamjenu isteklog oružnog lista.

Oružni list za oružje izdaje se s rokom važenja od 10 godina, izuzev za lica starija od 65 godina, kojima se on izdaje sa trajnim važenjem.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login