Jutros se na putnim pravcima u našoj zemlji, saobraća bez vanrednih ograničenja

Pojačana je frekvencija vozila na dionicama u gradskim centrima, dok se na ostalim dionicama saobraća umjerenim intenzitetom. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, da se prave češće pauze. Izvjesno vrijeme prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme prilagodio na vanjsku temperaturu vazduha. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Radovi na redovnom održavanju tunela Korija, danas se izvode na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Lapišnica, gdje se do 17 sati, može očekivati usporeno odvijanje saobraćaja.

Aktuelni su i radovi na redovnom održavanju u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17 Jablanica-Konjic. U vremenu od 07:30 do 17:00 sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja, bilježe se na izlazu iz BiH, na graničnim prelazima Izačić i Doljani. Na ostalim graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login