Jednog “spremio” u zatvor, na meti nasilnika i inspektor iz Prijedora

Policija je uhapsila Miloša Rakića, osuđivanog nasilnika, nakon što je u poslednjem napadu pretukao inspektora Policijske uprave Prijedor nanevši mu povrede, saznaje “EuroBlic”.

Rakić je bez povoda šakom u glavu više puta udario inspektora Borislava Radovanovića, a zatim pobegao.

Iz PU Prijedor su potvrdili da je osumnjičeni nasilnik uhapšen, te da se radi o višestrukom povratniku u izvršenju krivičnih djela,

– Nakon kriminalističke obrade protiv osumnjičenog će PU Prijedor podnijeti izveštaj zbog počinjenih krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i nanošenja povreda – izjavila je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.

Radovanović je za “EuroBlic” ispričao da nakon napada strahuje za ličnu i bezbjednost svoje porodice.

Napad je, kako ocenjuje inspektor, bio podmukao.

– Kao i svakog drugog dana došao sam oko 22 časa po suprugu, koja radi u jednoj prodavnici. Pozdravio sam se sa vlasnikom i pružio ruku nepoznatom mladiću. Iznenadio sam se kada sam od tog mladića umesto pozdrava dobio udarac šakom u bradu uz komentar: “Šta ti meni pružaš ruku?!” – ispričao je Radovanović.

Ubrzo je inspektor slučaj prijavio policiji, a nasilnik je nastavio sa verbalnim prijetnjama.

– Sve se odigralo u par sekundi. Pokušavao sam da se prisjetim da li mi je taj mladić poznat, da li sam ga nekada hapsio, ali shvatio sam da ga uopšte ne poznajem. Kada sam pozvao policiju, napadač je počeo da psuje i mene i policiju i ponovo nasrće kao da će me udariti, ali ga je vlasnik prodavnice uspeo smiriti, pa sam se i ja opustio i okrenuo mu leđa, naivno – ispričao je Radovanović.

U trenutku kada je nasilniku okrenuo leđa i pokušao da izađe iz prodavnice, Radovanović je zadobio mnogo jači i podmukliji udarac zadobivši povrede.

– Ovog puta nasilnik je iskoristio priliku i napao me sa leđa udarivši me opet u glavu, ali mnogo jače nego što je to učinio prvi put. Nakon napada je sjeo u auto i pobjegao – ispričao je Radovanović.

Begunac Rakić od ranije je poznat po nasilničkim ispadima, a mete su mu uglavnom policijski službenici MUP RS. Osim što napada inspektore i ulazi u otvorene sukobe s njima, Rakiću je uspjelo da ubjedi i kompletno pravosuđe Republike Srpske, koje je upravo na osnovu izjave Rakića osudilo policajca Miloša Grbića iz Ljubije kod Prijedora na pravosnažnu kaznu od 18 mjeseci zatvora.

Zanimljivo je da je tokom postupka protiv Grbića sud vjerovao onima koji su zakon prekršili više puta, ali ne i policiji.

Dosije “Rakić”

Da je Miloš Rakić osoba koja je često u sukobu sa zakonom govori i podatak da je protiv njega do danas podneseno 16 izveštaja zbog počinjenih krivičnih djela. Rakiću su izrečeni i prekršaji u ukupnom iznosu od 16.000 maraka.

U februaru ove godine Rakić je “opel kadetom” u pijanom stanju tokom vožnje prvo prepriječio put, a zatim tokom vožnje u više navrata udario u “golf” službenika MUP RS Slađana D. iz Prijedora.

EuroBlic

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login