Inovatoru iz Banjaluke za odlazak u Tursku neophodno 4.000 KM

Inovacija pametno ogledalo Radoša Budiše, studenta inženjerstva informatike na BLC “College”, trebalo bi u Turskoj da prođe kroz program kompanija “Sente.linka” i “1871 HUB” na osnovu kojih će oni procijeniti da li će proizvod uspjeti na američkom tržištu.

Međutim, ovom dvadesetogodišnjem inovatoru potrebno je 4.000 KM za boravak dva člana tima u Turskoj tokom programa i za analize proizvoda do kraja dana jer bi već u nedjelju trebalo da putuje. Istakao je da im je cilj da dobiju investicije ovih kompanija za jedno predstavništvo u Americi i jedno u Banjaluci, kako bi zapošljavali i programere iz Banjaluke. Objasnio je da se pametnim ogledalom u tri klika putem interneta može promijeniti sadržaj reklama ili uputstava na digitalnim uređajima na bilo kojoj lokaciji. “Zamislite da je bilbord na putu digitalan.

U slučaju da želimo promijeniti sadržaj na bilbordu, moramo se popeti na njega i zamijeniti USB stik. Mi smo to pojednostavili i skratili tako što bismo sa tri klika preko interneta sa bilo koje lokacije mogli promijeniti sadržaj. Recimo da iz Banjaluke to možete promijeniti u Sarajevu, da ne morate biti fizički prisutni”, rekao je Budiša.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login