I danas zabilježena veća zadržavanja na graničnim prelazima

Danas će se nastaviti maraton „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“ u okviru kojeg su 285 biciklista i 28 maratonaca krenuli jučer iz Bihaća ka Srebrenici.

Današnja etapa kreće iz Jajca do Sarajeva. Maratonci se kreću uz policijsku pratnju, a mi molimo sve učesnike u saobraćaju da uspore u trenutku prolaska kolone.

Na graničnom prijelazu Izačić na izlazu iz BIH čeka se sat vremena. Na graničnim prijelazima Ivanica i Zupci na izlazu iz BIH čeka se 45 minuta.

I danas na većini graničnih prijelaza na jugu zemlje očekujemo pojačan intezitet vozila, pa vozače savjetujemo da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju, kako bi izbjegli duga čekanja.

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetujemo da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim satima ili kasno poslijepodne, a ukoliko ipak putujete tokom dana, pravite pauze svakih 100-120 km. Prije napuštanja vozila ugasite rashladne uređaje, kako bi se organizam na vrijeme navikao na vanjsku temperaturu vazduha.

Zbog obilježavanja 22. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije, 10. i 11. 07. u BIH na snazi će biti zabrana kretanja vozila koja prevoze eksplozivne materije.

Dodatno, u utorak 11.07. na snazi će biti i zabrana kretanja za teretna vozila nosivosti preko 3,5 t na svim putevima koji, iz pravca Tuzle, Zvornika i Sarajeva, vode prema Srebrenici.

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login