Grupa od deset mladih prijedorskih glumaca boravila u Trentu

Grupa od deset mladih iz Prijedora uzrasta između 15 i 25 godina boravila je u italijanskom gradu Trentu u periodu od 25.do 30. avgusta s ciljem dorade i predstavljanja pozorišne predstave italijanskoj publici zajedno sa njihovim vršnjacima iz Trenta.

Podsjećamo da je riječ o pozorišnoj radionici za mlade, koja se već drugu godinu realizuje u Prijedoru i Trentu u organizaciji Udruženja Program Prijedor iz Trenta. Cilj radionice je kreativno izražavanje mladih kroz glumu kao instrumenat za upoznavanje i otkrivanje sebe samih, zbližavanje sa drugima, druženje, kao i izražavanje svojih osjećanja i potreba.

Grupa od 6 mladih iz Trenta, predvođena glumcem, režiserom i voditeljem radionice Paolom Vićentinijem, boravila je u Prijedoru u periodu od 24. do 30. jula, gdje se, u prostoru JU Centar Sunce zajednički radilo na pripremi pozorišne predstave pod nazivom „Okean“, čija je tema bila brodolom i borba za preživljavanje u situaciji iz koje se ne vidi izlaz.

Radionica je bila namjenjena svim zainteresovanim mladim ljudima, a pored grada Trenta, predstava je prikazana i u mjestima Matarelo i Lavis koja pokriva Autonomna pokrajina Trento.

Pored rada na pripremi i prikazivanju predstave, mladi iz Prijedora, zajedno sa svojim vršnjacima iz Trenta u čijim porodicama su i odsjeli, obišli su poznatije kulturne i prirodne znamenitosti grada Trenta i područja Trentina, kao što su: Muzej prirodnih nauka (Il Muse), jezero (Lago di Caldonazzo) i planinu Bondone..

Do kraja tekuće godine planirano je da predstava bude prikazana i u Prijedoru..

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login