Granična policija dobija kvalitetnu opremu za sigurnosne provjere

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i ambasadorica Narodne republike Kine Čen Bo, danas u Sarajevu potpisali su sporazum o privredno tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć, koju će koristiti Granična policija BiH.

– Potpisali smo sporazum u vrijednosti od 7,5 miliona maraka za realiziranje projekta donacije opreme za sigurnosne provjere Graničnoj policiji. Ovaj iznos će biti uvećan za dodatnih 8 miliona juana, to je ukupno 9,5 miliona maraka – rekao je Bevanda.

Bevanda je istakao da će ova donacija omogućiti kvalitetniji rad, a osim opreme Kina je osigurala i obuku pripadnicima Granične policije BiH. Kina je zabilježila veliki razvoj u proteklih nekoliko decenija i uprkos tom razvoju još uvijek je zemlja u razvoju, navela je Čen Bo.

– Mi kao najveća zemlja u razvoju, spremni smo da pomažemo drugim zemljama u razvoju. Nadamo se da će naša podrška BiH ići u korist realizacije hitnih i aktuelnih projekata, te da će pružiti pomoć razvoju Granične policije BiH – kazala je Čen Bo.

Iz Granične policije BiH naveli su da se radi o skenerima za velike kamione, koji će im pomoći u otkrivanju ilegalnih imigranata. Bevanda je najavio da je u toku zaključivanje još jednog sporazuma sa Narodnom republikom Kinom u iznosu od skoro 5 miliona KM i da će njihova namjena biti naknadno utvrđena.

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login