Gradonačelnik kao Lepa Brena iskočio iz helikoptera

Vježbom jedinica Civilne zaštite i njihovim svečanim defileom juče je u Goraždu počela svečanost koju su lokalne vlasti organizovale povodom dobijanja statusa grada.

Uslijedio je svečani dio programa tokom kojeg su predstavljeni svi sportski klubovi, kulturno – umjetnička društva, vrtići, škole, a atletskom stazom su prošetali i maturanti srednjih škola.

. U programu je učestvovalo više od 1.000 učesnika, među kojima je bio veliki broj osnovaca, koji su svojim tijelima ispisali riječi Grad Goražde. Program kojeg je pratilo nekoliko hiljada posjetilaca, među kojima su bile i delegacije prijateljskih gradova, okončan je koncertom Hanke Paldum.

Iako on neće riješiti nagomilane komunalne, ekološke, infrastrukturne i probleme putnih komunikacija u ovom gradu, status grada u Goraždu je dočekan sa prenaglašenom euforijom.

U vježbi jedinica Civilne zaštite učestvovao je i helikopter Oružanih snaga BiH. Demonstrirana je spremnost jedinica za transport i prijem povrijeđenog nakon medicinske evakuacije uz pomoć letjelice iz koje je, na opšte iznenađenje, iskočio – Muhamed Ramović. Nije jasna njegova uloga u samoj vježbi, jer Ramović je na travu, s rukama podignutim u vazduh, iskočio u svečanom odijelu, u stilu Lepe Brene koja je sličan performans prvi put izvela 1989. godine na stadionu Vasil Levski u Sofiji.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login