Gradiški Autoprevoz štrajkuje

Crveni autobusi “Autoprevoza“ iz Gradiške, danas se umjesto na putevima nalaze u garaži. Vozači su isključili motore i poručili da ih neće upaliti sve dok im rukovodstvo ne ispuni zahtjeve.

Sa svojim kolegama traže da im se isplate posljednje dvije plate. Kažu da su zbog 50 hiljada maraka, bili primorani da prvi put stupe u štrajk.

“Ovo je prvi put otkad radimo. “Autoprevoz” od 82. godine nijedan dan, niti jedan jedini dan nije bio da nije radio. U ratu 91. godine, pod kišom granata smo dolazili na posao”, rekla je Gordana Babić, radnica “Autoprevoza”.

“Situacija je gora i tužnija nego u ratu”, dodaje Gordana. To potvrđuje i Sveto Stojičić. Na današnji dan, 1983. godine, ušao je kroz vrata firme. 34 godine kasnije, je kaže očajan. Problem, tvrdi, nisu samo plate već i ponašanje direktora, od kojeg teror trpe i zaposleni i putnici.

“Pa žena, starija žena, čeka autobus i kupila je metlu. Ušla je u čekaonicu, a on izlazi i na nju urla: “Vještice jedna šta će ti metla, uzjaši na nju pa se voži i na minus deset je istjera iz čekaonice””, priča Sveto Stojičić, radnik “Autoprevoza”.

Optužbe radnika, direktor Milan Đukanović, pred kamerama ATV-a nije želio da komentariše. Dok ne postigne dogovor sa radnicima ispaštaju građani. Više se ne zna kojim se autobusom gdje ide. Čak ni đaci jutros nisu stigli na časove.

“Danas nas nije bilo u razredu, pola razreda. U školi nema većine učenika, nisu u mogućnost da dođu. Mnogi ni ne znaju kojim autobusom da dođu, tako da su veliki problemi”, ispričala je Jelena Đurđević, učenica srednje škole.

Radnici “Autoprevoza”poručuju da štrajk neće prekinuti dok ne vide šta direktor ima da im kaže.

Poruka radnika “Autoprevoza” je jasna ne idemo nigdje dok ne daju ono što nam duguju. Njih 31 obećalo je da će dolaziti ovde svakoga dana izražavajući svoj protest.

ATV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login