Grad Prijedor će sa 2,4 miliona KM u realizaciju kapitalnih gradskih projekata (VIDEO)

Grad Prijedor će u realizaciju kapitalnih gradskih projekata, odlukom sa jučerašnjeg skupštinskog zasjedanja, investirati dodatnih 2,4 miliona maraka, što će se, kako je konstatovano, osjetiti i u oblasti zapošljavanja. Prema riječima gradonačelnika Prijedora, Milenka Đakovića, ovo je rezultat kreditnog zaduženja po kojem će 2,4 miliona maraka, osim u završetak Vatrogasnog doma i parking prostor u Ulici Muharema Suljanovića, investirati i u prvi od tri proizvodna objekta koje će slovenački koncern “Kolektor”, sa kojim je potpisan zvanični memorandum, graditi u Prijedoru.

Đaković je podsjetio da je to rezultat jednogodišnjh pregovora o realizaciji ovog projekta u kojem će, sa 1.375.000 maraka, aktivno učestovati i Grad Prijedor.

– Kad bude završen, pogon slovenačkog koncerna iz Idrije će u Prijedoru zapošljavati više od 400 radnika – naveo je Đaković i dodao da je “Kolektor” ozbiljna i renomirana firma čiji proizvodni asortiman, u ukupnoj svjetskoj ponudi pumpi i komutatora za elektro motore, učestvuje u visokom procentu od  20 do 50 posto.

K.V.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila