Glumio uticajnu ličnost, prevario građane za 216.000 KM

Policija je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnijela izvještaj protiv I.Z. (rođen 1972. godine) iz Banje Luke zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara i na taj način prisvojio oko 216.600 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

Izvještaj je rezultat zajedničke akcije “Nalog” policijskih službenika policijskih uprava Banja Luka i Gradiška.

“I.Z. je osumnjičen da je od 1998. godine do jula 2016. godine, na području grada Banja Luka i opštine Gradiška, predstavljajući se kao poznata i uticajna ličnost, dovodio u zabludu oštećene da im može obezbjediti zaposlenje, dobijanje odgovarajuće stručne spreme, dobijanje kreditnog plasmana, posredovanje u prodaji prehrambenih artikala, mašina i druge robe na osnovu usmenog dogovora sa oštećenima od njih uzimao novac koji je zadržao za sebe i trošio za svoje lične potrebe”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Banja Luka.

Saopšteno je i da je “osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju oštećenih i sa njima je najčešće dogovarao sastanak na poznatijim mjestima gdje se pojavljivao sa iznajmljenim skupocjenim vozilima i obučen na način da je ostavljao utisak da se radi o uticajnoj osobi koja može da realizuje dogovor, te ih na taj način dovodio u zabludu da će za uzeti novac završiti obećani posao”.

Fokus

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login