FZO RS uplatio 18.000 franaka za Sofijino liječenje

Fond zdravstvenog osiguranja RS uplatio je 18.000 švajcarskih franaka za liječenje Sofije Radovanović iz Trebinja u Švajcarskoj.

Fond je za Sofijino liječenje odobrio je 30 odsto od ukupno potrebnih sredstava za liječenje. Podsjećamo da Fond zdravstvenog osiguranja RS finasira liječenje osiguranika u inostranstvu i to onda kada to nije moguće u zdravstvenim ustanovama izvan Republike Srpske koje sa FZO RS imaju potpisan ugovor.

Inače, FZO RS prema Pravilniku o korišćenju zdravstvene zaštite izvan RS za liječenje naših osiguranika u inostranstvu izdvaja do 30 odsto ukupno potrebnih sredstava za liječenja, tako da je Fond za Sofiju Radovanović iz Trebinja izdvojio maksimalan iznos sredstava koji je moguć prema našem pravilniku.

Desetomjesečnoj Sofiji Radovanović iz Trebinja, hitno je potrebna pomoć svih dobrih ljudi za liječenje tumora na desnom oku, koje joj je preostalo, jer su ljekari u Beogradu Sofiji već odstranili lijevo oko zbog tumora.

Da bi se Sofiji spasilo desno oko potrebna je operacija u Švicarskoj. Pregled je zakazan za 7 februar i do tada je potrebno sakupiti najmanje 80 hiljada KM, da bi Sofija počela liječenje na klinici u Lozani.

ATV

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila