Dual radar od danas ‘lovi’ vozače na području Gradiške

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju putem radarskog sistema ”Dual” vršiće se od srijede, 24. maja do nedjelje, 4. juna na području koje operativno pokriva Policijska uprava (PU) Gradiška. ”Dual” radar namijenjenim je za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, odnosno evidentiranje brzine bez prisustva policijskog službenika i bez zaustavljanja vozila.

Od ukupno 152 saobraćajne nezgode, koje su se u periodu od januara do aprila tekuće godine dogodile na području ove Uprave, neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok u 31,57% ili u 48 saobraćajnih nezgoda. Podjsećamo da mobilni radarski sistem funkcioniše u svim vremenskim uslovima, poseban efekat postiže u noćnim uslovima, a moguće je mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara i u više saobraćajnih traka u oba pravca.

Takođe, ovaj radar smanjuje i mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijksi službenik ne može da utiče. Vozačima koji počine prekršaj evidentiran navedenim radarskim sistemom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta. Policijska uprava Gradiška apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, naročito one koja se odnose na ograničenja brizine kretanja vozila.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login