Državljani BiH ne putujte u…

Jemen

Ministarstvo inostranih poslova BiH poziva državljane BiH da do daljeg ne putuju u Jemen, zbog pojačanog sektaškog nasilja i pogoršanja bezbednosne situacije u toj zemlji.

BiH u Jemenu nema rezidentno diplomatsko-konzularno predstavništvo, te pokriva tu zemlju iz Rijada (Saudijska Arabija). Ova činjenica značajno utiče na mogućnost direktnog pružanja pomoći i podrške građanima iz BiH u vandrednim situacijama, te s toga molimo sve građane koji nameravaju putovati u Jemen da ovo upozorenje ozbiljnio shvate, navodi se, piše N1.

Libija

Do daljeg građani su pozvani i da ne putuju u Libiju zbog značajnog pogoršanja bezbednosne situacije i postojanja realne opasnosti od oružanih napada i otmica u ovoj zemlji.

Pozivaju se državljani BiH koji se trenutno nalaze u Libiji, posebno u onim delovima zemlje u kojima su se već dešavali ili se dešavaju otmice, oružani napadi, upućivanje ozbiljnih pretnji, da u saradnji sa rukovodstvima kompanija i preduzeća u kojima su zaposleni i uz konsultacije sa Ambasadom BiH u Tripoliju razmotre mogućnost privremenog napuštanja te zemlje.

Irak

Državljani BiH su pozvani i da razmotre mogućnost napuštanja Iraka čim se za to steknu sigurni uslovi. Potrebno je da se državljani BiH, zbog bezbednosnih razloga, pridržavaju mera bezbednosti i izbegavaju javna okupljanja.

Ukrajina

Ministarstvo inostranih poslova BiH poziva državljane BiH da se suzdrže od putovanja u delove Ukrajine koji nisu pod kontrolom legalnih vlasti u Kijevu. Potrebno je da se građani BiH pridržavaju mera bezbednosti i izbegavaju javna okupljanja.

Sirija

Preporučuje se da zbog složenih bezbednosnih prilika državljani BiH ne putuju u Siriju, do daljeg.

Preporučuje se građanima BiH oprez, posebno na javnim mestima i savetuje se izbegavanje većih javnih okupljanja i demonstracija, te praćenje uputstava lokalnih vlasti.

Na stranicama Ministarstva takođe se poziva na oprez građana koji putuju u Tursku i Francusku.

BNTV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login