Drama u Velikoj Kladuši: Brat pokušao ubiti brata puškom

Prava drama odvila se jučer u Velikoj Kladuši. Naime, B.Z. (55) je hicem iz kratke puške –kubure pokušao ubiti svog brata B.DŽ. (60).

Kako kažu u Operativnom centru MUP-a USK, B.Z. je u blizini kuće u kojoj stanuju iz kratke puške – kubura ispalio jedan hitac u pravcu B.DŽ., pri čemu mu je nanio povrede u predjelu lijeve ruke. B.DŽ. je prošao s lakšim tjelesnim povredama, te je prijavio 55-godišnjeg B.Z., a kojega je nedugo zatim privela policija u Policijsku stanicu Velika Kladuša.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Ubistvo u pokušaju“ nastavljaju istražitelji SKP MUP USK-a.

Muž pretukao ženu, zbog težine povreda završila u Domu zdravlja Bihać

Policijskoj stanici u Bihaću obratila se medicinska sestra Doma Zdravlja Bihać koja je prijavila da im se obratila F.F. (51) sa vidnim tjelesnim povredama, a koje joj je nanio suprug F.E. (53).

Kako ističu u Operativnom centru MUP-a Unsko-sanskog kantona, nakon verbalnog sukoba, nasilni suprug je fizički nasrnuo na svoju suprugu i nanio joj teške tjelesne povrede.

Nakon prijave, intervenisali su policajci koji su nasilnika lišili slobode i priveli u prostorije PS Bihać radi kriminalističke obrade. Povrijeđenoj F.F. prva pomoć je ukazana u hitnoj službi Doma zdravlja Bihać.

O događaju su obaviješteni dežurni kantonalni tužilac i Centar za socijalni rad Bihać, a uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Bihać.

Nakon kompletiranja predmeta protiv nasilnika će biti podenesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

U Bihaću uhapšen 40-godišnjak, pretresom kuće pronađene stabljike marihuane

Dana 10.08.2017.godine istražitelji SKP po naredbi Općinskog suda Bihać izvršili su pretres kuće u kojoj boravi H.S. rođen 1977.godine kojom prilikom su pronašli stabljike biljne materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „ Cannabis sativa L“.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Posjedovanje i omogućivanje uživanja opojnih droga“ nastavljaju istražitelji SKP MUP USK-a.

ABC

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login