Donacija za pedijatrijsko odjeljenje bolnice „Dr Mladen Stojanović“

Grupa odbornika Skupštine grada Prijedora, zajedno sa predstavnicima dijaspore i nevladinih udruženja, danas je uručila donaciju pedijatrijskom odjeljenju bolnice „Dr Mladen Stojanović“. Donacija vrijedno oko 7.000 KM sastojala se od namještaja i druge raznovrsne opreme.

– Moram reći,a to sam čuo i u tazgovoru sa građanima, da ovaj odjel i osoblje koje tu radi zaslužuju visoke ocjene. A na ovaj način, ovakvim donacijama, njihove usluge će biti još bolje – rekao je Sead Jakupović, predsjednik gradskog parlamenta.

On je dodao da su veliku ulogu u ovakvim aktivnostima odigrale organizacije kao što su „Humano brdo“, HO „Mladost Čarakovo“ i Merhamet Švedske.

– Nadam se da ćemo nastaviti saradnju sa humanitarnim organizacijama, te da nećemo na ovome stati, i da ćemo u skorije vrijem još jedno odjeljenje opskrbiti potrebnim materijalom – naglasio je potredsjednik Skupštine grada Goran Dragojević.

Inicijativa za ovu akciju potekla je od načelnika pedijatriskog odjeljenja prijedorske bolnice, dr Vlade Radića.

– Ovo odjeljenje se značajno proširilo u smislu kadra. Tako sad imamo brojne subspecijalističke djelatnosti, pa su i potrebe pedijatrijskog odjeljenja porasle. Kako za opremom, inventarom i mnogim drugim stvarima naveo je dr Radić, koji se zahvalio svima koji su pomogli da se ova donacija ostvari.

Donatorima se zahvalio i direktor bolnice dr Mirko Sovilj.

– Ovo je za nas značajno, jer mi u našem redovnom radu teško možemo izdvojiti sredstva za poboljšanje uslova rada na odjeljenjima, a koji nisu direktno vezani za medicinske usluge – rekao je dr Sovilj.

K.V.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login