Dječija lutka dovezla 6500 potpisa u Vladu RS: Neka se izjasne, ili tražimo ostavku Vlade RS!

Danas je u Banjaluci priređen performans povodom predaje Peticije za ograničenje kupovine luksuznih službenih automobila

Danas su aktivisti ReStarta zajedno sa odbornicima u Skupštini Grada Banjaluka predali u Vladu RS peticiju sa 6500 potpisa građana RS za ograničenje kupovine luksuznih službenih automobila.

Za tu je priliku “angažovana” dječija lutka koja se u malenom automobilu dovezla pred zgradu Vlade RS, sa sve potpisima građana.

Stefan Blagić iz ReStarta rekao je kako je 6500 građana ove zemlje je reklo NE skupim automobilima.

“Mi ćemo dati rok Vladi RS od sedam dana . U ponedjeljak u 16 časova ukoliko se oni ne izjasne ili odbiju ovaj naš prijedlog i 6500 građana, mi ćemo morati novi zahtjev. To je zahtjev za ostavkom Vlade RS na čelu sa Željkom Cvijanović” najavio je Blagić.

Blagić se osvrnuo i na prijedlog Predsjednika RS Milorada Dodika o tome da se 10% od cijene automobila u budućnosti odvaja u humanitarni Fond solidarnosti.

“Mi smatramo da je to dobra ideja, ali samo ako se ograniči kupovina na 50 000 KM. nema smisla da se kupuju automobili od 200 hiljada maraka ako će 10% ići u humanitarne svrhe. Gospodo, kupite automobil od 30 hiljada pa dajte 100 % u humanitarne svrhe!” poručio je Blagić.

Draško Stanivuković, odbornik u Skupštini Grada Banjaluka izjavio je povodom izjave Predsjednika RS kako treba staviti tačku na priču o luksuznim automobilima kako jedini ko treba staviti tačku jeste narod.

” Narode stavio tačku i stavio je potpis. Njih 6500 i više. Smatram da Vlada i sva ministarstva i sve institucije ne smiju zapostaviti 6500 ljudi koji su dali svoje lične podatke i koji su učestvovali u ovoj peticiji. Mi ne želimo trgovati niti praviti kompromise. Narod je iskazao svoju volju i mi samo želimo da se ta volja poštuje” rekao je Stanivuković.

Dodao je kako je pristojno da cijena automobila ne prelazi 50000 KM a da se višak daje u Fond solidarnosti.

“Ovim automobilom smo htjeli simbolično da ukažemo na još jedan problem, a koji se ne smije zaboraviti, da naše gospođe ministarke idu na more službenim automobilima. Ne smijemo zaboraviti da automobili ministara nisu obilježeni pa se vrlo često koriste u privatne svrhe. Ova akcija će biti i protiv toga. Mi nismo dobili potpise niti od jednog predstavnika Grada niti funkcionera” kazao je Stanivuković.

On je na kraju naveo ko je sve od političara potpisao peticiju.

Buka

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login