Dječak (14) pokušao da preko interneta kupi mitraljez

Dječak star 14 godina iz Sjeverne Irske pojavio se pred sudom zbog sumnje da je preko dark veba pokušao da kupi mitraljez i 100 metaka, javlja BBC.

Optužen je za pokušaj posjedovanja vatrenog oružje i municije sa namjerom da nekome ugrozi život. U policiji vjeruju da je dječak htio da kupi oružje kako bi nekoga uplašio.

Uhapšen je u četvrtak kada se sastao sa “operativcem”, navode iz policije. Optuženi je pokušao da “operativcu” plati 150 funti za municiju, a želio je da kupi i vatreno oružje.

Iz policije takođe navode da je dječak tokom ispitivanja rekao da mu je muškarac sa Jamajke rekao da pokupi municiju i oružje na određenom mjestu.

Dječak kaže da je sa njim prijatelj na Fejsbuku.

Ipak, policija ističe da se nijedan od dječakovih Fejsbuk prijatelja ne poklapa sa muškarcem sa Jamajke od 40 godina o kojem dječak priča.

Takođe, navodi se da bi puštanje dječaka na slobodu moglo da rezultira time da dječak uništi dokaze i izbriše sve razgovore koje je vodio onlajn.

Advokat odbrane navodi da ne postoje dokazi o namjeri dječaka, a optužbe policije je okarakterisao kao “spekulacije”.

Sudija je dječaka pustio na slobodu uz kauciju od 500 funti, uz uslov da ostane u kući tokom noći i da ne posjeduje mobilni telefon, kao ni bilo koju napravu koja ima internet.

BBC ističe da je dječak upozoren da će provesti više mjeseci u zatvoru za maloljetnike ukoliko prekrši uslove puštanja na slobodu.

Dječak bi pred sudom ponovo trebalo da se nađe 25 .aprila.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login