Divlja panda pojela kozu

Divlja panda pojela je seosku kozu u provinciji Sečuan na jugozapadu Kine, navodi agencija “China News“.

Incident se dogodio u srijedu u gradu Lešanu. Mještani su primjetili pandu koja se spustila sa planine u blizini Mupinga, gdje je lutala dvadesetak minuta, a zatim napala kozu. Kasnije su se na internetu pojavile slike krvavih kostiju.

Nakon što su dobili informacije o incidentu, zaposleni u Odjeljenju za šume otišli su na mjesto incidenta i prikupili uzorke izmeta pande.

Istog dana je u Lešanu primjećena još jedna divlja panda, međutim, prema riječima mještana, ona je bila “opuštena i samo se odmarala u grmlju“. Odjeljenje za šume saopštilo je da su se životinje vratile u šumu.

“China News” navodi da je haštag “divlja panda pojela kozu“ imala oko 1,75 miliona pregleda na društvenoj mreži Veibo. Mnogi korisnici bili su iznenađeni da panda može da jede meso.

Prema riječima stručnjaka, iako su sada pande većinom biljojedi, njihovi preci jeli su meso i taj instinkt se očuvao u savremenim životinjama.

Velika panda je ugrožena vrsta i nalazi se u Kini pod posebnom zaštitom države. Slanje ovih životinja u različite zemlje postalo je tradicija koja se često naziva “diplomatijom pandi“.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login