Direktor priznao: RTRS je u rasulu

Generalni direktor Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ Draško Milinović potvrdio je danas da je javni servis RTRS u “rasulu”.

“Javni RTV sistem u BiH pred raspadom i zbog problema u naplati RTV takse”, ustvrdio je danas Milinović.

On je na konferenciji za novinre odbacio navode RAK i ponovio da RTRS neće promijeniti stav u vezi ustupanja imovine trećem licu bez naknade. Međutim, Milinović je priznao da je oprema RTRS-a za digitalizaciju donacija Savjeta ministara BiH, odnosno ministarstva transporta i komunikacija. Kazao je da je vrijednost donirane opreme tri miliona KM i da je uknjižena na RTRS.

“Nepravično smo kažnjeni i nećemo postupiti po odluci dok ne dobijemo odluku Savjeta RAK-a”, rekao je Milinović.

Prema njegovim riječima, RTRS je u finansijskim problemima, koja se ogledaju da nisu moglu da otkupe prava prenosa Evropskog prvenstva u košarci, kao i drugih važnih sportskih događaja.

Da se JS RTRS nalazi u teškom finansijskom stanju potvrđeno je i u revizorskom izvještaju, gdje je navedeno da su 31. decembra prošle godine kratkoročne obaveze veće od tekuće imovine za 22,7 miliona KM.

“Ova činjenica ukazuje na postojanje značajne neizvjesnosti koja može da izazove sumnju u odnosu na sposobnost preduzeća da posluje po načelu stalnosti poslovanja”, navedeno je u revizorskom izvještaju, koji treba da razmatraju poslanici Parlamenta RS već na narednoj sjednici.

BNTV

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login