Direktor Aerodroma Banjaluka: Nije neka šteta što odavde ne leti Wizzair, svaka čast Tuzli, ali mi smo ipak više nalik Zagrebu

Neke ptice nikad ne polete

Aerodrom Banjaluka najavljuje nove letove do kraja godine nastavljajući da se bori sa niskim brojem putnika. Generalni direktor aerodroma Miroslav Janjić kaže da su u toku razgovori sa nekoliko prevoznika, a objave o novim linijama očekuju se do kraja decembra, izvijestio je sajt Ex-Yu Aviation.

– Aviokompanije same odlučuju da li žele da pokrenu novu uslugu ili ne, niko nije zainteresovan da avion leti poluprazan. Postoji veliko interesovanje ozbiljnih avioprijevoznika za letove za Banjaluku – rekao je Janjić.Aerodrom Banjaluka je saopštio da postoji zanimanje za letove za Cirih i Beč, kao i letove za Skandinaviju. Brisel Airlines je potvrdio svoj interes da leti u grad preko Sarajeva. Razgovori se takođe vode sa izraelskim i irskim prevoznicima.

Generalni direktor je nedavno priznao da pregovora sa kompanijom Wizz Air, sa kojom je prije nekoliko godina propuštena prilika za dogovor.

– Ne mogu reći da je to bila velika šteta, ali na neki način bila je prilika. Tuzla ima svoju strategiju rasta i ne bih želeo da to komentarišem, njihov razvoj je odvojen od našeg, imamo različite prednosti i potrebe. Kako to da nema niskocjenovnih kompanija koje lete iz Zagreba? Mislim da u tom pogledu možemo napraviti sličnosti između nas i Zagreba – rekao je Janjić.

On je istakao da aerodrom planira da godišnje upravlja sa oko 200.000 putnika u roku od tri godine.

U toku 2016. godine na sva četiri međunarodna aerodroma u BiH (Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka) ukupno je ostvareno 16.713 aerodromskih operacija, od čega na Aerodromu Sarajevo 11.339 ili 68,2% ukupnog broja operacija u BiH.

Na Aerodromu Tuzla ostvareno je 2.649 operacija što je 15,85% ukupnog broja operacija na aerodromima u BiH.

Aerodrom Mostar ostvario je 6,14% od ukupnog broja operacija ili 1.026, dok je Aerodrom Banja Luka imao 1.639 operacija ili 9,81%.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor