Deset austrijskih kompanija traži poslovne partnere u BiH

Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u Sarajevu u saradnji sa Vanjskotrgovinskom organizacijom Privredne komore Austrije (AWO WKÖ) organizuje 28. septembra u Sarajevu u hotelu Radon Plaza razgovore austrijskih i privrednika iz BiH, rekli su za eKapiju iz tog Ureda.

Ovog puta deset austrijskih kompanija traži dobavljače, partnere, zastupnike, kupce i korisnike usluga iz Bosne i Hercegovine.

Austrijske kompanije koje učestvuju u razgovorima su Aqua Power Wasservitalisierungsgerät, cargo-partner, Dolphin-Fit e.U., Herz Armaturen, in4me, ipcenter.at, PEM Gesellschaft, Rail Cargo Logistics, Sebring Technology i Vienna insurance Group.

Razgovori počinju u 9 sati i traju po 45 minuta. Dan poslije, 29. septembra, biće organizovana posjeta kompanijama Standard Furniture Factory i Akova Group.

– Austria Showcase na temu “Zaštite okoline” održali smo 14. septembra i tada je 10 austrijskih kompanija moglo predstaviti svoja najnovija dostignuća, te know-how pred preko 100 bosansko-hercegovačkih stručnjaka iz ove oblasti. Za 4. oktobar 2017. u Zenici organizujemo Austria Showcase na temu “Metalopreradjivačka industrija”, gdje će austrijske kompanije iz ove oblasti tražiti dobavljače iz Bosne i Hercegovine ili kompanije, koju su zainteresovane za lon poslove – rekli su eKapiji iz Ureda Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u Sarajevu.

Kako su naveli, ovi događaji su odlična prilika da se uspostave prvi kontakti, a nakon toga mogući su i konkretni dogovori.

Fokus

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login