Delegacija prijedorskih voćara, Gradska uprava Prijedor i Agencija “Preda” posjetili distributivni centar u Velikoj Gorici

Slijedeće sedmice navršava se godina dana od formiranja Poljoprivredne zadruge “Kooperativa” koja je formirana s ciljem stvaranja uslova skladištenja i distribucije voća, no još uvijek su u potrazi za odgovarajućim modelom. Ovih dana, delegacija prijedorskih voćara, u kojoj su bili i predstavnici Gradske uprave i Agencije “Preda”, posjetila je voćarski distributivni centar u Velikoj Gorici kod Zagreba.

Radivoj Vujković, direktor “Kooperative” i jedan od većih voćara, rekao je da bi taj centar mogao biti jedan od modela za prijedorske voćare, jer bi, pored hladnjače, instalisali i opremu za preradu voća koje nije za stonu upotrebu. Tamošnji centar zajedno su gradili županija, lokalna zajednica i voćari.

Ni prijedorski voćari ne bježe od vlastitog učešća u izgradnji nekog centra, ali sami, bez značajnije pomoći šire zajednice, ne mogu postići mnogo, zaključio je Vujković i dodao da se od namjere neće odustati, a stvar je dogovora sa Gradskom upravom Prijedor da li će se za to iskoristiti neki već postojeći objekat ili će se pristupiti izgradnji novog.

K.V.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login