Danas sunčano i vruće, u Krajini mogući lokalni pljuskovi

U jutarnjim satima po kotlinama, centralne i istočne Bosne lokalno magla ili niska oblačnost. Tokom dana, u cijeloj zemlji sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslije podne i krajem dana lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u Krajini, zapadnim i centralnim područjima Bosne i sjevernim i istočnim dijelovima Hercegovine.

U večerenjim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura između 11 i 16, na jugu od 16 do 21, a najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 35 stepeni.

U Sarajevu u jutarnjim satima moguća je niska oblačnost. Prije podne, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

U Banjaluci sunčano i vruće uz malu dnevnu oblačnost. Poslijepodne i uveče u široj regiji umjeren razvoj oblaka nestabilnosti usloviće prolazno po koji pljusak i grmljavinski proces. Za sam grad postoji manja vjerovatnoća za pljusak i grmljavinu. Vjetar slab, istočni. Jutarnja temperatura oko 18°C, a najviša dnevna oko 35°C.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login