Dalmacija u plamenu: Zračne snage cijeli dan gase devet požara

Protivpožarne snage iz zrakoplovne baze Hrvatskoga ratne avijacije i protivzračne obrane iz Vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika gasile su u ponedjeljak do 16 sati devet požara u tri županije, saopćeno je iz MORH-a.

Zračne snage sudjelovale su u gašenju devet požara na područjima Šibensko-kninske, Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije, a budući da pozivi i dalje stižu, čine sve kako bi požarišta što prije bila stavljena pod nadzor.

Na velikom području Svilaja-Otišić požar su gasila tri kanadera i tri zračna traktora. Angažman zračnih snaga nastavio se na požarištu u Zemuniku Donjem, gdje su u gašenju sudjelovale vatrogasne snage 93. zrakoplovne baze i zadarskog aerodorma, a u pomoć im je stigao i kanader. Vatra je brzo ugašena te je zaustavljeno njezino širenje prema vojarni u Zemuniku.

Tri zračna traktora i snage sa zemlje u kratkom su vremenu uspjeli ugasiti tri požara u Ružićima, Radošiću i Štikovu kod Drniša, u Šibensko-kninskoj županiji. Gašenje je nastavljeno u Miljevcima, gdje su bila angažirana dva kanadera i dva zračna traktora.

Nakon toga snage su preusmjerene u Seget kod Trogira, gdje požar gase tri kanadera, a u Nuniću kod Kistanja vatru su gasila dva zračna traktora.

Požar je buknuo i na Braču, a u Selce je poslan kanader.

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login