Da li stvarno imaju efekta: Bizarni trendovi koji obećavaju svijetliji osmijeh

Sigurni ste bar jednom pročitali naslov tipa “Bjelji zubi bez oslanjanja na skupe stomatološke intervencije”. Neki su probali savjete, neki ne, a pitanje je da li oni zaista imaju takvu moć kao što kažu?

Mnogi se ne bi usudili da probaju, jer su im zubi veoma važni, međutim postoje i oni koji vjeruju u sve sto pročitaju i hrabro primjenjuju svaki savjet koji nađu na internetu. Dr. Luk Kronin, stomatolog, otkriva šta funkcionira, a šta zaista nema svrhe koristiti od prirodnih sredstava za izbjeljivanje zuba.

Pasta za zube sa aktivnim ugljem – crna past

Postoje tvrdnje da aktivni ugalj može da apsorbuje tanin, jedinjenje koje se nalazi u kafi, čaju i vinu,a koje utiče na stvaranje mrlja na zubima. Takođe se smatra da ova crna pasta može da eliminira toksične bakterije koje su uzročnik lošeg zadaha.

Ovaj trend podrazumijeva pranje zuba aktivnim ugaljem. Proizvod je u obliku kapsula ili u obliku praha, i kao takav miješa se sa vodom i dobija se pasta koja se zatim stavlja na četkicu i koristi za pranje zuba.

Iako mnogi tvrde da ovaj proizvod ima čudotvorna izbjeljivačka svojstva, dr Kronin upozorava: – To je još nejasno da li je aktivni ugalj bezbijedan za korištenje u ove svrhe. Postoji zabrinutost da takva pasta može biti previše gruba za zube i desni.

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login