Cisterna probila bankinu i na kabini završila sedam metara niže

M.P. ( 34) iz Prijedora, vozač cisterne koja je oko 13 i 45 sati pod još nerazjašnjenim okolnostima sletila s magistralnog puta Prijedor- Kozarska Dubica, na Bukovoj kosi, zadržan je u opštoj bolnici u Prijedoru. Ljekari se još uvijek nisu izjasnili o stepenu njegovih povreda, saznajemo u PU Prijedor. Uviđaj o nesreći je u toku, a vozila ovim putnim pravcem saobraćaju jednom kolovoznom trakom. Na mjesto nesreće pozvani su i vatrogasci, pošto se tokom slijetanja cisterne probio rezervoar s gorivom, pa je prijetila opasnost da se vozilo zapali.RadenkoPetrić, šef jedinice za spasavanje u TVJ Prijedor, kaže da su intervenisali sa dva vozila i šest vatrogasaca.

– Riječ je o slijetanju cisterni za prevoz lako zapaljivih derivata. Sanirali smo voznu traku kako bi uklonili naftu koja je iscurila iz rezervoara vozila.Preventivno smo bacili i pjenu gdje se odvija naizmjenični saobraćaj. Tu ćemo biti dok vozilo ne bude uklonjeno s mjesta slijetanja-rekao je Petrić.

Nakon slijetanja cisterna se zaustavila na dnu nizbrdice, oko sedam metra niže na kabini.Potpuno je slupana i šajba kroz koju je prema nezvaničnim pretpostavkama proletio vozač.

Uviđaj na licu mjesta obavljaju policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja iz Prijedora.

K.V.

Pogrebno Iris
%d bloggers like this: