Četiri razloga da piling postane dio vaše svakodnevnice

U današnje vrijeme, većina žena je prezauzeto, te su sretne ako stignu da skinu šminku, umiju se i nanesu hidratantnu kremu prije odlaska na spavanje. Zato, redovini piling djeluje kao luksuz, rezervisan za rijetke prilike. Međutim, ova tehnika je ključni dio pravilne brige o koži i pruža puno toga šta vjerovatno niste znale. Zato vam predstavljamo četiri razloga da na ovaj način redovino čistite kožu lica:

1. Čini kožu mekanom Koža s koje su uklonjene mrtve ćelije na dodir je meka i svilenkasta jer eksfolijacija poboljšava njenu teksturu i čini ju baršunastom. Tako ćete ukloniti slojeve mrtve kože, a njihovo mjesto zauzeće potpuno nove ćelije zbog kojih ćete izgledati svježije.

2. Oslobodićete se znakova starenja Eksfolijacija pruža mladenački izgled jer mrtve ćelije dodatno naglašavaju sve linije, mrlje i nepravilnosti. Stoga, kad se riješite njih, riješile ste se i znakova starenja! Koža se, inače, prirodno sama oslobađa ovih ćelija, ali to čini sve sporije kako starimo. Proizvodi za eksfolijaciju su odlični za usporavanje ovog prirodnog procesa i prekrivanje njegovih naznaka.

3. Zaboravićete na nesavršenosti Jedna od odličnih stvari koje nam pruža eksfolijacija je otvaranje i čišćenje pora, što je najbolja prevencija problematične kože lica.

4. Ostali proizvodi koje koristite imaće jače djelovanje Nakon što se pilingom oslobodite mrtvih ćelija kože, upotrijebite preparate za umivanje i njegu kože lica, koji će nakon pilinga imati još jače djelovanje. Ako preskačete eksfolijaciju, onemogućićete ovim preparatima da prođu kroz površinski sloj kože.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login