Britanac napravio najveći fidget spinner na svijetu

Britanac Tony Fisher,iz Ipswicha, koji je prošle godine oborio Guinnessov rekord za najveću Rubikovu kocku na svijetu, predstavio je svoju najnoviju kreaciju, još uvijek neslužbeno najveći fidget spinner na svijetu.

Ovaj spinner ima promjer od 3,3 metra, dužinu od 2,8 metra i težinu od 20 kilograma.

Sa ovim dimenzijama vjerovatno je postavio novi svjetski i Guinnessov rekord za “najveći fidget spinner na svijetu. Za ovaj spinner Fisher uložio je preko 40 sati rada. Fisherov fidget spinner funkcionira poput svojih manjih “kolega” tako što se podiže sa obje ruke i vrti se, dok se spinner balansira na obje ruke to jeste, rukama.

Fisher je napravio ogromni spinner pomoću Celotex izolacijske ploče, felni za bicikle, trake, dugih šarafa i naravno isječenih krugova.

On je i na YouTubeu objavio video klip u kome je predstavio svoj rad i koji prikazuje najnoviju gigantsku verziju veoma popularne igračke na svijetu. Igračka je postala popularna jer su neki tvrdili da im je pomogla smanjiti stres a igračka je izvorno bila namijenjena za osobe sa ADHD-om (Hiperkinetičkim poremećajem), autizmom il osobama koje su patile od anksioznosti.

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login