Braća Janjanin borila se u afričkoj državi Togo: Slađan slavio, Miloš izgubio

Togo – Bokseri iz Prijedora, braća Slađan i Miloš Janjanin, imala su nova iskušenja boreći se u afričkoj državi Togo, u malom mjestu po imenu “Oaza sreće”.

Slađan (26) je nastavio uspješnu seriju u profi-ringu, pošto je u 23 meču srednje kategorije (72,5 kilograma) WBO verzije ostvario 22. pobjedu (17 nokautom) gdje ima samo jedan poraz. Planirano je bilo osam rundi, ali je on klasičnim nokautom u trećoj pobijedio Triki Komeua.

– Potvrdio sam dobru formu i preostaje mi da još jače da treniram i radim. Menadžer Beni Blanko nastojaće da mi obezbijedi dobar kamp i jednu veliku borbu. Nadam se da sam sve bliže ostvarenju sna i da bi za nekoliko mjeseci mogao uslijediti poziv iz SAD da boksujem tamo – rekao je Slađan Janjanin.

Mlađi brat Miloš (24), od trojice (najstariji Dražan takođe je “pesničar”) je u glavnoj borbi večeri u velter kategoriji (do 69 kilograma) po UBF verziji poražen od takođe domaćeg borca Kouanu Folu Kuega, inače nosioca interkontinentalne titule. Bio mu je to četvrti neuspjeh u 18 okršaju, pored 14 pobjeda.

– Šeta je zbog Miloša. “Pokidao” je u prve tri runde Afrikanca. Međutim, u četvrtoj “Princ Togoa” kako zovu njegovog rivala, imao je jednu seriju udaraca i sudija je jedva dočekao da bratu odbroji i prekine meč u kojem skoro da nije imao masnice od okršaja – istakao je Slađan, koji je bio i u ulozi Miloševog trenera.

Iz aviona na mečeve

Putovanje Janjanina do odredišta mnogo je trajalo – čak 48 časova. Imali su problema u Istanbulu zbog provjera viza, a umjesto u Ganu preusmjereni su na Monako. Iako su imali sve potrebne dokumente za let Sarajevo – Istanbul – Gana put im se neplanirano odužio te su proveli 30 časova u najvećem gradu Turske. Kada su konačno stigli na odredište gotovo direktno iz aviona otišli su na mečeve.

Glas

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login