Bosanski Petrovac: “Pirnar” proširuje proizvodni pogon

Kompanija Pirnar u Opštinu Bosanski Petrovac je stigla 2007. godine i od tada bilježi stalan rast po svim parametrima poslovanja. Kompanija specijalizirana za proizvodnju stolarije prije nekoliko mjeseci započela je izgradnju nove proizvodne hale u poslovnoj zoni Gorinčani.

Kako navode iz Opštine Bosanski Petrovac, radovi na izgradnji hale koja će zauzimati 22 000 m² odvijaju se po planu a hala će zvanično biti otvorena 1. maja 2018. godine, kada će proizvodni pogoni biti spremni za rad.

 

Direktor Pirnara Sandi Terzić kazao je da proširenje proizvodnje donosi i nova zapošljavanja, navodeći da planiraju otvaranje 50-100 novih radnih mjesta.

Pirnar je jedan od najvećih izvoznika na području Unsko-sanskog kantona, svoj kompletan proizvodni program izvozi u zemlje Evrope, ali i šire.

Prije dolaska na postojeću lokaciju djelatnost je veoma uspješno obavljao u Sloveniji, odakle je i vlasnik kapitala, odnosno investitor. Izgradnjom i otvaranjem novog poslovnog prostora, sa što bolje urađenom infrastrukturom i drugim pogodnostima nastoji se obezbijediti bolji poslovni ambijent i kvalitetniji život građana, navode u Opštini Bosanski Petrovac.

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor