Bosanski Petrovac ostao bez velike investicije

Kompanija „Arifagić Investment“ (AI), jedan od najozbiljnijih investitora u oblasti agrara koji se posljednjih godina pojavio u BiH, obavijestila je jučer Općinu Bosanski Petrovac da raskida sve ugovore s njom i potpuno se povlači iz velike investicije.

Ova firma nedavno je postala vlasnica hala u Krnjeuši, gdje je planirala otvaranje pogona za proizvodnju stočne hrane i farme za uzgoj prvoklasnih bikova i rasplodnih junica za bh. tržište i zemlje regiona. U petrovačkoj općini AI je zakupio i 81 hektar poljoprivrednog zemljišta.

Načelnik općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić, inače nezavisni kandidat, šokiran je ovakvim razvojem događaja.

– Ovo je strašno! Parlamentarna većina koju čini devet vijećnika svojim je odlukama i ponašanjem otjerala uglednog poslovnog čovjeka – bio je Hujićev komentar.

Sa svojom odlukom i problemima vlasnik firke Jusuf Arifagić je upoznao visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko), šefa Delegacije i specijalnog predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemarka (Lars-Gunnar Wigemark), ambasade zapadnevropskih zemalja, vladu Norveške i poslovne partnere. Arifagić je i državljanin Norveške, čije su institucije podržavale projekte ove kompanije.

Avaz

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login