Bosanci kupili Todorićevu kompaniju i s njom osvojili svijet

Kompanija Stanić Beverages, koja je dio Stanić grupacije iz Kreševa, BiH, krenula je u osvajanje Azije sa svojim brendom Juicy, nakon što je prije toga osvojila tržišta mnogih drugih država, naročito onih na Bliskom istoku i na sjeveru Afrike.

Stanići su 2013. kupili hrvatski brend Juicy od Agrokora i od tada su napravili nevjerovatne rezultate širom svijeta, piše BiznisInfo.

Dio proizvodnje ovih sokova obavlja se u BiH.

Početkom aprila ove godine brand Juicy uvršten je u jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Dubaiju Union Coop. Istovremeno, sokovi Juicy dostupni su i u više od 100 srednje velikih tradicionalnih dućana.

U Kataru su Juicy sokovi od nedavno prisutni na policama poznatog trgovačkog lanca Spinneys, prve isporuke soka stigle su i u Oman, a u Saudijskoj Arabiji očekuju se uskoro, čim završi proces registracije, koji je za zemlje Bliskog istoka dugotrajan i iscrpan.

Sa svojim asortimanom prirodnih sokova Juicy, društvo Stanić Beverages prisutno je na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata od 2015. godine u HoReCa kanalu.

Kompanija je ovih dana prezetovala sok Juicy, na najvećem azijskom sajmu specijaliziranom za hranu i piće SIAL Kina u Šangaju.

Kineski SIAL četvrti je po veličini sajam ovakve vrste u svijetu, okuplja izlagače iz čak 70 država, ali i stotine hiljada potencijalnih kupaca, distributera i poslovnih partnera iz prehrambene industrije.

– Nakon iznimno uspješnog otvaranja regije Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, s naglaskom na Dubai, Društvo Stanić Beverages nastavlja sa snažnim razvojem izvozne strategije i planira otvoriti tržište Azije. Na sajmu u Šangaju ostvarili smo brojne kontakte s potencijalnim dobavljačima i započeli proces selekcije odgovarajućeg distributera za najlukrativnije regije u Kini, a to su Šangaj, Peking i Nanjing, koje zajedno čine 47 posto svih potrošača soka u Kini, rekao je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave Stanić Beverages.

Zanimljivo je napomenuti kako u Aziji živi čak dvije trećine svjetskog stanovništva, riječ je o iznimno velikom tržištu i potrošačima koji cijene evropske proizvode.

– Upravo zato u Kini vidimo velik potencijal za naš brand 100 posto prirodnih sokova Juicy, istaknuo je Stanić.

Fokus

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login