Bliži se kraj crnim tačkama na putevima RS-a

Piljagići, Tutnjevac i Ljubogošta, te tri od devet crnih tačaka na putevima Srpske, uskoro bi mogle biti riješene.

Vozače na putevima Ljeskove Vode kod Doboja, Ševralov kuk i drugih opasnih dionica dočekaće pojačane kontrole, poručuju iz Agencije za bezbjednost saobraćaja. Zato su već spremili pola miliona maraka za nove radare i sistem za bržu obradu prekršajnih naloga. Ovo će barem usporiti vozače,uvjeravaju, dok se ne riješe i ostale kritične tačke.

” Ono što je ovom nabavkom planirano jeste nabavka dva dual radara za mjerenje brzine bez prisustva policije, zatim dva radara, tzv. presretači. To su radari koji će se nalaziti u vozilima i sa tim radarima će MUP imati mogućnosi da vrši kontrolu i na autoputu i na svim drugim putevima”, rekao je Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja.

“Iz godine u godinu imamo sve manji broj nesreća”, hvale se iz Agencije. Dodaju da je samo prošle godine smanjen broj nesreća za 10 odsto, a taj trend, poručuju, treba nastaviti.

“Prepoznali smo da je i dalje najugroženija grupa mladih od 18-20 godina. Njima se pridružuju mladi od 21-30 godina. I sve nam je ozbiljnija kategorija starijih lica preko 60 godina, a posebno među poginulim u saobraćajnim nesrećama”, rekao je Krsto Lipovac, član Savjeta za bezbjednost saobraćaja.

Početkom godine Agencija je postala i član evropskog savjeta a bezbjednost saobraćaja. Već iduće sedmice odlaze u Brisel, da kako kažu, nešto nauče i od drugih zemalja kada je riječ o smanjenu broja nesreća.

ATV

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila