Bivšu suprugu i muškarca ubio sjekirom: Tužilaštvo traži pritvor za Aliju Hrustića

Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je jednomjesečni pritvor za Aliju Hrustić (48) iz Prijedora, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo.

Hrustić se sumnjiči da je jučer oko sedam sati nožem i sjekirom ubio Azru Hrustić (35) i Envera Halilagića (41) iz Bihaća, u kući u mjestu Kevljani – Srednji Jakupovići, kod Prijedora.

Maja Đaković-Vidović, glasnogovornica Okružnog tužilaštva Banja Luka, kazala je da je pritvor predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni ostankom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Osim toga, postoji opasnost da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti isto ili teže krivično djelo, a riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset ili više godina.

Krivično djelo je, kako se navodi, posebno teško s obzirom na način na koji je počinjeno i posljedice, a Tužilaštvo smatra da bi Hrustićev ostanak na slobodi rezultirao stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenja javnosti.

O pijedlogu za određivanje pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Prijedoru.

Prema riječima mještana, Azra je prije dva meseca napustila supruga Aliju i u toku je bila brakorazvodna parnica. Ona je iz porodične kuće u Kamičanima otišla u Srednje Jakupoviće da čuva stariju ženu.

Prema nezvaničnim informacijama, Alija je kobnog dana došao po njihovog sina i u toj kući zatekao Azru sa Halilagićem, sa kojim je navodno bila u vezi, te ih oboje ubio.

Faktor

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login