Bihać: Ubio prijatelja dok su bili u krivolovu

Tridesetšestogodišnji Rasim Smajić ubijen je sinoć na lokalitetu Bugara kod Bihaća, kad ga je, kako Faktor nezvanično saznaje, hicem iz puške pogodio njegov prijatelj Elmin Felić (24).

Iz MUP-a USK jutros je potvrđeno da je slučaj prijavljen oko 23 sata, te da su na mjesto događaja odmah izašli pripadnici policije koji su osigurali područje. – S obzirom na to da se radi o dosta nepristupačnom terenu, uviđaj nije bilo moguće započeti odmah, te se on obavlja od jutros u 7 sati. Na licu mjesta su pripadnici PS Bihać i pripadnici Sektora kriminalističke poicije MUP-a USK, a pod nadzorom dežurnog tužioca – kazala je Snežana Galić, portparol MUP-a USK.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, Smajić i Felić su zajedno bili u krivolovu na čeki. Kako je tačno došlo do toga da Felić ubije Smajića bit će utvrđeno istragom koja je u toku. Ovo je već treći slučaj ubistva u lovu u manje od mjesec.

U lovu na području planinskog prevoja Korićine, koji se nalazi između Livna i Glamoča, u subotu 10 juna poginuo je 57-godišnji I. M. iz Livna, kojeg je pucnjem iz lovačke puške nehotice ubio njegov prijatelj 83-godišnji I. M. Admir ef. Vuković , tridesetšestogodišnjak iz Zavidovića, koji je živio u Mokronogama, gdje je i vodio tamnošnji džemat, ubijen je, a njegov zet Mesud Krajinić je ranjen 27. juna tokom krivolova u mjestu Stoga u Zavidovićima. Na njih su, dok su nosili hranu životinjama, pucali otac i sin P. H. i E. H.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login