Bihać: Komunalni dužnici moći će registrovati auto?

Vlada Unsko-sanskog kantona predložiće izmjene Zakona o komunalnom redu USK o ukidanju sporne odredbe kojom je propisano da vlasnici automobila u ovom kantonu mogu registrovati svoja vozila jedino pod uslovom da su uredno izmirili sve komunalne obaveze.

Ovo je potvrdio premijer USK Husein Rošić, istakavši kako se ovom odredbom, koja je u pomenuti zakon uvedena prije četiri godine, krše i određena ustavna prava građana. Iako pojedini ministri u Vladi smatraju da bi se ukidanje ove odredbe negativno odrazilo na kvalitet obavljanja pojedinih komunalnih djelatnosti, većina je stava da je treba poništiti.

“Veliko je nezadovoljstvo građana zbog ove odredbe jer se zna da komunalna poduzeća sredstva koja dobijaju po različitim osnovama ne upotrebljavaju za razvoj poduzeća nego za tekuću likvidnost, a ovo je svojevrsni namet na građane koji je na granici ustavnosti”, istakao je Rošić. On je dodao kako će prijedlog o brisanju sporne odredbe iz Zakona o komunalnim djelatnostima biti upućen u parlamentarnu proceduru već na narednom zasjedanju Skupštine USK. U proteklom periodu vlasnici vozila u USK nisu mogli obaviti registraciju ukoliko su bili dužnici kada je riječ o plaćanju pojedinih komunalnih usluga.

Nezavisne

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor

You must be logged in to post a comment Login