Bh. brend Alma Ras izlazi na tržišta Austrije, Njemačke i Hrvatske

Ove godine bh. kompanija Alma Ras obilježava dvadeset godina uspješnog poslovanja.

Kompanija upošljava više od 1.000 radnika u šest pogona, 13 maloprodajnih butika širom BiH, 4 franšizna centra, te tri outleta. Zahvaljujući kvalitetu i vrhunskim kreacijama otvorili su put regionalnom tržištu počevši od Crne Gore, Makedonije, Kosova, pa sve do Slovenije i Danske.

Na tržištima koje imaju vlastite brendove uspjeli smo se nametnuti kvalitetnim materijalima i kreacijama iz našeg vlastitog kreativnog odjela, rekao je izvršni direktor ove kompanije Rasim Memagić za Radio Sarajevo.

Alma Ras u kratkoročnoj poslovnoj strategiji fokusirana je na razvoj novih inovativnih proizvoda i saradnju sa najvećim svjetskim brendovima kojima će ponuditi cijeli proces od dizajna do gotovog proizvoda visoke kvalitete.

Trenutno smo u pregovorima za proširenje saradnje na postojećim tržištima: Slovenija, Crna Gora, Makedonija, te izvoz na nova tržišta: Austrija, Njemačka i Hrvatska, rekao je Memagić, te je dodao kako u ovoj godini planiraju značajno širenje na tržištu BiH. Ove godine pokreću i web shop.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila