Bentleyjem udarili u automobil Aleksandra Vučića, tri osobe uhapšene

Kolona vozila u kojoj se nalazio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić presječena je jučer na kružnom toku u Beogradu, a zbog ugrožavanja sigurnosti predsjednika uhapšene su tri osobe.
Kako je potvrđeno Blicu od izvora bliskih predsjedništvu, uhapšeni mladići su vozilom Bentley naletjeli na automobil u kojemse nalazio Vučić.

Osumnjičenima je određeno i policijsko zadržavanje od 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu sutra biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Na kolonu vozila naletio je automobil crne boje, španskih registarskih oznaka kojim je upravljao Luka R. Pored vozača, u automobilu koji je ugrozio sigurnost predsjednika Srbije, nalazili su se i Miloš T. i Stevan D.

Sva trojica osumnjičenih, prema nezvaničnim informacijama, odranije su poznata policiji po izvršenju različitih krivičnih dijela.

Kako se navodi, Luka R. je u kružnom toku Topčiderska zvezda “driftovao” automobil, odnosno brzo ga okretao pod punim gasom tako da gume počnu da škripe.

Uslijed zadnje vuče, volan su držali suprotno okrenut, pa se auto, praktično, kretao postrance. Kolonu u kojoj je bio predsjednik Vučić činila su tri vozila. On se nalazio u prvom, a Bentley je udario baš u taj automobil.

Uporedo sa udarcem u auto u kojem se nalazio Vučić, Bentley je, ne zaustavljajući se, blokirao drugo vozilo iz pratnje, pa pripadnici osiguranja srbijanskog predsjednika koje se nalazilo u njemu nisu mogli reagovati.

Treće vozilo iz pratnje je krenulo za vozilom, sustiglo ga, a pripadnici osiguranja su trojicu “putnika” izvukli iz vozila.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su nakon privođenja u policiju testirani na narkotike, a u krvi i mokraći jednog od njih, prema istim informacijama, utvrđeno je prisustvo kokaina.

Sva trojica, navodno, rade kao obezbjeđenje jedne popularne diskoteke, a automobil kojim su udarili u kolonu vozila u kojoj se nalazio Vučić pozajmili su od jednog poznatog fudbalera.

Kako piše list “Politika”, trojica uhapšenih nisu imala namjeru da “napadnu” kolonu vozila u kojoj je bio predsjednik Srbije. Poslije posla u diskoteci, kako saznaje list, krenuli su da se provozaju skupocjenim automobilom, a kad su stigli do Topčiderske zvezde vozač je počeo da “driftuje” vozilo.

Poslije nekoliko trenutaka, naišla je kolona vozila u kojoj je bio Vučić i Bentley je direktno naletio na automobil u kojem se nalazio srbijanski predsjednik.

Krivičnom prijavom koja je podnesena protiv njih osumnjičenima se na teret stavlja najteži oblik krivi

Pogrebni prevoz Iris Lim Profi Prijedor Panta rhei Prijedor